Prototyptest

Oavsett vad du utvecklar, så är en prototyp alltid första steget till en färdig produkt. I den digitala världen handlar det oftast om en Click Dummy som innehåller ett första utkast till design och navigation. Testbirds kan hjälpa dig ta reda på om dessa utkast och idéer matchar målgruppens förväntningar. Låt vår crowd utvärdera din prototyp, redan innan utvecklingen sätter igång.

Utmaningen: Vi har en idé – men vad tycker målgruppen om den?

Prototypen är den första visualiseringen av ett koncept. Därefter drar utvecklingen igång, med tid och pengar som investeras. Bakom allt finns ofta en osäkerhet – kommer målgruppen godkänna min produkt? Matchar den användarnas förväntningar? Är designen så bra som den kan bli? Hemmablinda utvecklare och partiska medarbetare gör det nästan omöjligt att se produkten från slutanvändarens perspektiv.

Lösningen: Konstruktiv feedback från målgruppen – innan utvecklingen påbörjas!

En crowdbaserad utvärdering på din prototyp minskar risken att göra en dålig investering. En noga utvald testgrupp, testar prototypen på sina egna enheter, där de undersöker användarvänlighet och lämnar konstruktiv feedback. Baserat på denna information kan du sedan göra säkrare val i utvecklingen. Genom att använda vår crowd i ett tidigt skede kan du målgruppsanpassa din produkt redan i konceptfasen och därmed ligga steget före konkurrenterna.

Prototyptest – Detta erbjuder vi

  • Över 300 000 registrerade testare och urval baserat på över 65 kriterier
  • Wireframe, mockup eller click dummy – vi anpassar testupplägget efter dina behov samt i vilket utvecklingsskede din produkt befinner sig i
  • Stöd från våra erfarna projektledare
  • Opartiska testare som motsvarar din målgrupp
  • Tillgänglighet till crowd ad-hoc
  • Inga testlabb – Våra crowdtestare testar under riktiga förhållanden

Låt Testbirds hjälpa dig förbättra kvaliteten på dina digitala produkter!

Prototyptest i praktiken

En dryckesleverantör planerar att utveckla en app som ska lanseras i samband med ett jublieumsfirande för en av deras mest populära drycker. Konceptet är redan på plats, där målet med appen är att låta användarna delta i ett lotteri.

Dryckesleverantören låter Testbirds crowd ta en titt på prototypen av appen för att utvärdera användbarheten. En testgrupp med 30 crowdtestare använder sina egna enheter för att undersöka Click Dummyn och efteråt ge feedback kring designen och navigationen.

Slutrapporten säger att den grafiska delen är väldigt omtyckt, men att färgen på typsnittet borde vara starkare och ha större kontrast mot bakgrunden för att bli mer lättläst. Själva lotteridelen kunde också visuliseras tydligare då några användare har svårt att förstå hur de faktiskt deltar. Med denna inblick effektiviseras utvecklingen och prototypen uppdateras för att sedan genomgå ett uppföljningstest med samma crowd innan lansering.

Starta ditt första test

Testa och optimera din hemsida, app, mjukvara eller Internet of Things-applikation med hjälp av våra innovativa tjänster.

                                             


    

Prenumerera på Testbirds Whistler!

Få uppdateringar om webinars, innovativ testning och nya features i vårt Nest!

Ja, jag godkänner att ta emot personliga erbjudanden och annan marknadsföring: Upptäck mer>


Du är nu registrerad som prenumerant!

Bli testare