Pre-App Store Rating

Så snart en app ligger ute på marknaden dröjer det inte länge förrän recensionerna börjar trilla in. För att gå vinnande ur stjärnornas krig gäller det att ha välfungerande funktionalitet och användbarhet. En crowdbaserad Pre-App Store Rating hjälper dig att recensera din app precis som i den riktiga app store – men utan de publika konsekvenserna. Du får därmed underlag till att kunna optimera din app innan det är för sent!

Utmaningen: Uppfyller den färdiga appen målgruppens förväntningar?

Att utveckla en app som både fyller ett behov och motsvarar marknadens förväntningar innebär stora investeringar – både i tid och pengar. Om appen efter release får negativa omdömen kan det ta lång tid att återhämta sig.

Appmarknaden är i ständig rörelse och konkurrensen är hög, därför är det avgörande att redan från dag ett få ett positivt betyg. Men att hitta en målgrupp som kan ge ett rättvist omdöme är inte alltid helt enkelt. Dessutom bör testningen genomföras av opartiska testare, under verkliga förhållanden.

Lösningen: Låt vår crowd ge dig en tidig prognos på ditt kommande omdöme i appbutikerna!

Crowdtesting är en snabb och effektiv metod för att uppskatta hur appen kommer mottagas i app stores. I vår crowd finns över 250 000 testare, vilket gör att du alltid kan hitta de egenskaper som matchar din målgrupp. Crowdtestarna genomför testet på sina egna enheter och ger därefter ett stjärnbaserat omdöme, precis som i app stores. Dessutom kompletterar de med beskrivande kommentarer om varför de röstade som de gjorde. Du har möjligheten att utvärdera resultatet själv eller tillsammans med våra erfarna projektledare.

Efter testet har du ett representativt underlag som ger dig en fingervisning på hur ditt kommande omdöme kommer se ut i appbutikerna. Pre-App Store Rating är ett flexibelt sätt för dig att ta reda på vilka delar av appen som behöver putsas upp innan release!

Pre-App Store Rating – Detta erbjuder vi

  • Över 250 000 registrerade testare globalt
  • Med över 450 000 testenheter
  • Snabb och kostnadseffektiv testmetod
  • Flexibel testdesign – anpassad för dina behov
  • Live-tracking av hela testprocessen på vår plattform

Låt Testbirds hjälpa dig förbättra kvaliteten på dina digitala produkter!

Hur kan det se ut i praktiken?

En ny fitness-app ska just släppas på marknaden. Byrån som utecklar appen vill säkerställa appens kvalitet och konkurrenskraft innan lansering och genomför därför en Pre-App Store Rating tillsammans med Testbirds. 100 testare får tidig åtkomst till den färdiga appen. Testarna är löpningsentusiaster, i åldern 18-40 år, och passar appens slutmålgrupp utmärkt. Efter två dagars testning får byrån ett ett positivt resultat: 4,6 av 5 stjärnor, där den stilrena designen och enkla navigationen utmärker sig extra mycket. Den enda kritiken: Många testare efterfrågade en större ”spara”-knapp för att kunna spara ned deras träningsresultat. Med den informationen i ryggsäcken kan utvecklarna putsa till appen och släppa den publikt kort därpå.

Starta ditt första test nu

Testa appar, webbplatser och Internet of Things med innovativa teknologier

                                             


    

Prenumerera på Testbirds Whistler!

Få uppdateringar om webinars, innovativ testning och nya features i vårt Nest!

Du är nu registrerad som prenumerant!

Bli testare