Last- och prestandatest

Dagens användare kräver hög prestanda. Långsamma mjukvarusystem kan ha betydande konsekvenser för de flesta företag. Håller din digitala produkt måttet vid hög belastning? Skippa inte att testa laddningstid och prestanda!

Utmaningen: Håller systemets prestanda måttet under höga påfrestningar?

Medan användbarhet och funktionalitet ofta har högsta prioritet vid optimering av mjukvara, finns det två viktiga saker som ibland förbises – prestanda och stabilitet. Lång laddningstid av en app eller webbplats kan vara ett stort irritationsmoment hos besökaren. Varje extra millisekund räknas. Även om mjukvaran presterar väl i den interna testmiljön så kvarstår den viktigaste frågan: Hur presterar mjukvaran under verkliga förutsättningar, olika internetoperatörer och när tusentals användare försöker komma åt produkten samtidigt?

Lösningen: Gör ett last- och prestandatest med våra crowd- och molntjänster

Vår lösning består av två komponenter. Den första genererar själva laddningstiden, medan den andra tillhandahåller backend-analys och ger kvalitativ feedback från de crowdtestare som deltar i testet. För att analysera laddningstiden erbjuder vi våra kunder två möjligheter. Antingen testar vi den med hjälp av våra molntjänster, eller så låter vi vår crowd testa den manuellt. Vi förlitar oss på testare med olika nätoperatörer som tillsammans kan skapa en enorm belastning på produkten. Genom att även använda JMeter, blir resultaten extremt verklighetstrogna. Du har dessutom möjlighet att få bättre insikt i testarens upplevelse av laddningstid och prestanda genom att komplettera testet med ett frågeformulär eller be dem ladda upp användarvideos.

Last- och prestandatest – Detta erbjuder vi
  • Vår crowd genererar laddningstid, exempelvis med hjälp av iMeter
  • Testa olika laddningstider från olika operatörer och få resultat i realtid
  • Inspelade videos från våra testare, som visar prestandan i din produkt
  • Analys, rapportering samt uppsättning av KPI:er och testscenarion

Låt Testbirds hjälpa dig förbättra kvaliteten på dina digitala produkter!

Last- och prestandatest i praktiken

”Under december förväntar vi oss en rejäl skjuts i trafiken på vår onlinebutik. Om tusentals personer ser vår tv-reklam och besöker webbplatsen samtidigt, vad händer då?”

En av våra kunder kontaktade oss för att hjälpa dem undersöka just detta. Till deras hjälp användes Testbirds crowd- och molntjänster. Vi såg till att 200 testare med olika enheter och operatörer, genomförde tio på förhand bestämda testscenarion. Efteråt svarade testarna på ett antal kvantitativa och kvalitativa frågor, som sedan sammanställdes av vår projektledare. Baserat på resultaten från testerna var kunden bättre förberedd inför julruschen och den ökade trafiken.

Starta ditt första test

Testa och optimera din hemsida, app, mjukvara eller Internet of Things-applikation med hjälp av våra innovativa tjänster.

                                             


    

Prenumerera på Testbirds Whistler!

Få uppdateringar om webinars, innovativ testning och nya features i vårt Nest!

Ja, jag godkänner att ta emot personliga erbjudanden och annan marknadsföring: Upptäck mer>


Du är nu registrerad som prenumerant!

Bli testare