Explorativt buggtest

Den breda variationen av enheter och operativsystem på marknaden i dag är överväldigande. Men användarna förväntar sig likväl en felfri och enkel upplevelse, oavsett produkt. Låt vår crowd utforska din app med sina egna enheter och på så sätt hjälpa dig att undvika buggar!

Utmaningen: Hur kan jag försäkra mig om att min mjukvara fungerar på alla typer av enheter?

Att kontinuerligt testa en mjukvara på alla de senaste enheterna, operativsystemen och webbläsarna kräver enorma resurser. Samtidigt kan omfattande testning vara helt avgörande för en produkts framgång. På så vis identifieras ofta fel som missats under den interna kvalitetssäkringen. Men att få tillgång till en grupp användare som testar produkten med sina egna enheter, under realistiska förhållanden, är vanligtvis kostsamt och tidskrävande.

Lösningen: Vår crowd testar din mjukvara på sina egna enheter

Ett explorativt buggtest innebär att användarna testar din app utifrån typiska scenarion, men fortfarande med frihet att utföra dem på sitt sätt. Vår crowd dokumenterar i detalj hur de utför testningen, så att du som kund får en bild av hur appen beter sig på just den specifika enheten. I vår crowd finns över 500 000 enheter, med en uppsjö av olika operativsystem och webbläsare. Med ett explorativt buggtest får du feedback på funktionaliteten av din app, från en testare direkt från din målgrupp. Begreppet hemmablind existerar inte längre – det bästa sättet att upptäcka en bugg är att låta en slutanvändare hitta den.


Explorativt buggtest – Detta erbjuder vi

 

  • Över 300 000 registrerade testare med 500 000 enheter
  • Våra duktiga projektledare hjälper dig att planera och genomföra testet
  • Skräddarsydda testupplägg
  • Live tracking och listexport över buggarna i JIRA
  • ”Bug-Approval” – en valfri tjänst som låter dig testa buggarna som har hittats i ett explorativt buggtest, där de testare som deltog försöker hitta buggarna på sina egna enheter. På så sätt verifieras om en bugg endast förekommer på en enhet, eller på flera olika.

Låt Testbirds hjälpa dig förbättra kvaliteten på dina digitala produkter!

Explorativt buggtest i praktiken

En app har avsevärt lägre betyg i Google Play Store, jämfört med i App Store. Många buggar i Android-versionen har lett till dåliga recensioner. Vår testgrupp med 25 Android-användare undersöker vad som ligger bakom buggarna. Efter bara några dygn visar slutrapporten 59 buggar, vilka enkelt kan reproduceras i vårt Nest med hjälpa av virtuella testmaskiner. De flesta buggar visar sig vara enkla att åtgärda, som exempelvis trasiga URL:er och felaktiga bildformat. Men några buggar är betydligt mer allvarliga och leder till att hela appen kraschar. Genom att åtgärda dessa fel optimeras appen för Android och betyget i Google Play Store får ett rejält uppsving!

Starta ditt första test

Testa och optimera din hemsida, app, mjukvara eller Internet of Things-applikation med hjälp av våra innovativa tjänster.

                                             


    

Prenumerera på Testbirds Whistler!

Få uppdateringar om webinars, innovativ testning och nya features i vårt Nest!

Ja, jag godkänner att ta emot personliga erbjudanden och annan marknadsföring: Upptäck mer>


Du är nu registrerad som prenumerant!

Bli testare