Bug Bounty

Alla mjukvaror har sina brister. Några kanske redan är välbekanta medan andra upptäcks av ren slump. Oavsett om du har mindre buggar eller allvarliga säkerhetsbrister, kan vår crowd agera bounty hunters och hjälpa dig att optimera din produkt!

Utmaningen: Dolda buggar med allvarliga konsekvenser

Ett problem som många företag kan känna igen sig i. Även efter upprepade interna QA-test, hittas fortfarande brister i mjukvaran. Några av dessa dyker upp frekvent utan orsak och utan några ledtrådar i koden. I andra fall kan det vara kunden som snubblar över problem vid användning av produkten.

Problemen kan röra sig från en enkel feature som inte fungerar korrekt till allvarliga brister i säkerheten. Detta kan bero på att teamet bakom utvecklingen blir hemmablinda och varken ser eller använder produkten på samma sätt som kunden. Det finns därtill en lika stor problematik i begränsningen av tillgängliga testenheter, som gör det omöjligt att förutse hur produkten faktiskt kommer fungera i kundens vardag.

Lösningen: Vår crowd jagar rätt på bristerna i din mjukvara

Flera (externa) hjärnor är bättre än en. Vår crowd gör det enkelt att hitta komplexa säkerhetsbrister, men också mindre återkommande buggar som i slutändan leder till sämre betyg i App Store. I samband med ett Bug Hunt-projekt förser vi dig med kraschloggar, så att du sedan kan återskapa felet i din testmiljö.

För specifika felsökningar, exempelvis svagheter i delar av SQL, XSS eller CSRF, finns specialiserade testare att använda sig av. Dessa hjälper dig att identifiera säkerhetsbrister innan dina kunder gör det – eller ännu värre, hackers. Som vår kund betalar du endast för de problem vi hittar.

Bug Bounty – Detta erbjuder vi
  • Över 250 000 registrerade testare med 450 000 enheter
  • Erfarna säkerhetsspecialister
  • Realistiska testmiljöer – ingen labbtestning
  • Skräddarydda testupplägg
  • Bounty hunt-bonusar för allvarliga fel som upptäcks
  • Många testare = snabbt resultat
  • Sekretessavtal och NDA med samtliga testare

Låt Testbirds hjälpa dig förbättra kvaliteten på dina digitala produkter!

Hur kan det se ut i praktiken?

En av våra kunder var frustrerad över en återkommande bugg som orsakade företagets app att krascha på specifika Samsung-enheter. Detta gjorde att betyget sänktes rejält i Google Play Store. Utvecklarna och företagets egna testare kunde inte identifiera orsaken bakom den återkommande kraschen. Hundratals crowdtestare, alla med olika Samsung-enheter och operativsystem, fick i uppdrag att reproducera buggen och dokumentera den i en lättförståelig beskrivning. Med hjälp av de kraschloggar som skickades in var problemet identifierat och åtgärdat inom 24 timmar.

The Nest

Testa appar, webbplatser och Internet of Things med innovativa teknologier!

                                             


    

Prenumerera på Testbirds Whistler!

Få uppdateringar om webinars, innovativ testning och nya features i vårt Nest!

Du är nu registrerad som prenumerant!

Bli testare