Vår historia

Lanseringen: Testning och Crowdsourcing = Crowdtesting

Testbirds grundades 2011 i München med syftet att stötta företag i optimeringen av deras digitala produkter. För att möta framtidens utmaningar med program- och mjukvaruutveckling har vi hela tiden tittat på nya möjligheter att förbättra funktionaliteten och användarvänligheten i appar, webbplatser och mjukvaror. I samband med digitaliseringens snabba utveckling har värdet med crowdtestning blivit allt mer påtaligt. Nu förstår även de stora industrierna och deras utvecklingsavdelningar hur viktigt det är att ta tillvara på styrkan från Internet-communityn.

Genom crowdtesting är det inte bara testexperter, utan även opartiska konsumenter som får genomföra testningen. Dessutom på sina egna enheter, under riktiga förutsättningar. På det här sättet blir plötsligt en enorm kombination av enheter och operativsystem tillgängliga. Testarna kan använda sig av allt från stationära datorer till det senaste inom wearables. En annan fördel med crowdtesting-metoden är möjligheten att använda specifika demografiska kriterier för att hitta just din exakta målgrupp och potentiella slutanvändare. Dessutom kan våra crowdtestare snabbt påbörja sökandet efter buggar och utvärdera användbarheter, utan att vara hemmablinda. Något som ofta är en stor risk på företagens interna utvecklingsavdelningar.

Det tog inte länge innan vi lyckades få våra första kunder att förstå värdet med crowdtesting. Även det tyska institutet för ekonomi och teknologi insåg tidigt potentialen i vår affärsmodell och tilldelade oss ett stipendium för vår affärsidé.

Testbirds sprider sina vingar internationellt – ett ungt företag på väg mot expansion

Antalet kunder växte lika snabbt som antalet medarbetare på Testbirds. Vid sidan av vårt huvudkontor i München har vi hunnit öppna kontor i Amsterdam, London, Stockholm samt franschise-kontor i Ungern och Slovakien. Våra kunder är emellertid inte endast baserade i Europa. De finns över hela världen.

Ursprungligen bestod Testbirds av de tre grundarna Philipp Benkler, Georg Hansbauer och Markus Steinhauser. I dag är vi över 100 medarbetare och växer för varje månad. Växer gör också antalet testare i vår Crowd. Under det första året fanns våra testare främst i Tyskland, Österrike och Schwiez – i dag har vi testare i 193 länder. Någon gång under våren 2018 passerade antalet testare i vår Crowd 300 000-strecket!

Crowd och moln – en unik kombination av tjänster

Under åren har vi även hunnit med att öka vårt tjänsteutbud. Exempelvis testar vi inte längre bara mjukvara på datorer och mobilenheter – även smarta tandborstar och dammsugare har börjat leta sig hem till våra testare. Vid sidan av vår Managed Service, där erfarna projektledare hjälper dig genom hela testprocessen, erbjuder vi också en Self Service-modell där du som kund har möjlighet att sköta testet själv.

Den senaste och hittills största milstolpen i Testbirds historia var när vi nyligen introducerade ”Testing 4.0 – The next generation of quality” – ett helt nytt sätt att testa mjukvara genom kombinationen av crowd- och molntjänster.

Med TestChameleon™, vår egenutvecklade teknik, finns nu möjligheten att väldigt kostnadseffektivt och med kort startsträcka genomföra manuell och automatiserad testning på virtuella maskiner. Vi berättar gärna mer om dessa synergier och mycket annat. Varför inte boka ett möte med oss?

Låt Testbirds hjälpa dig förbättra kvaliteten på dina digitala produkter!

Våra kunder

Prenumerera på Testbirds Whistler!

Få uppdateringar om webinars, innovativ testning och nya features i vårt Nest!

Du är nu registrerad som prenumerant!

@ Contact