En Testbirds vardag

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för Testbirds grundare? Vad gör en Crowd Manager? Vilka uppgifter landar hos våra Project Managers? Här vill vi ge dig en inblick i hur en typisk onsdag kan se ut för de olika teamen, från åtta olika perspektiv. För mer information om våra grundare, se deras respektive biografier.

Philipp Benkler

07:00 “Mitt flyg till Amsterdam går om fem minuter. Under en vecka kommer jag arbeta från vårt kontor i Holland. Jag läser mejl medan jag väntar.”

09:30 ”Anländer till kontoret I Herengracht – oj vilken utsikt! En välkomstfrukost tillsammans med hela vårt Holländska gäng.”

10:00 ”Veckomöte med hela teamet. Vanligtvis ringer jag in via Skype, men att vara här på plats är definitivt bättre! Vi går igenom kundlistan, exempelvis vilka nya affärer och leads som är på gång, planering inför kommande mässor och projekt.”

13:00 “På lunchen promenerar vi till en av teamets tre favoritrestauranger. Smörgås igen. Det är bara ibland jag lyckas övertala dem att äta någonting varmt till lunch. En liten kulturell skillnad!”

14:30 “Nu är det dags för utvecklingssamtal, en klassisk 1on1. I det här fallet med en av våra Sales Birds. Vi pratar om kunderna mer detaljerat än vad vi gjorde vid veckomötet. Vilka nya kontakter har upprättats, vilka kundmöten är planerade och vilka avtal har skickats? Vi pratar också om hur vi bättre kan få kunden att förstå våra tjänster.”

16:00 “Bolagsmöte med hela Testbirds. Eftersom jag inte är i München deltar jag via Skype. Med våra 360°-kameror känns det nästan som om jag faktiskt vore där.”

18:00 “Vi planerar att expandera till ytterligare en marknad. Den typen av planering är väldigt tidskrävande och kräver stor fokusering, därför föredrar jag att göra det på kvällen i lugn och ro.”

Georg Hansbauer

08:00 “Den här dagen börjar inte på kontoret, utan ute hos en av våra största kunder – Audi. Tillsammans med en av våra projektledare diskuterar vi kommande tester, vad vi ska testa och vilken metod som bäst matchar Audis behov.”

12:00 “Telefonmöte med en kund som är intresserad av vår egenutvecklade produkt TestChameleon™.”

13:00 “I dag blev det knepigt att hitta tid, så lunchen fick bli på springande fot.”

14:00 “Tillbaka på kontoret. Scrum med utvecklingsteamet. Alla ger en kort statusrapport på deras pågående projekt så vi bättre kan estimera huruvida vi kommer kunna hålla den satta tidsplanen.”

14:30 “Telefonintervju med en sökande till utvecklingsteamet. Det är alltid första steget i vår rekryteringsprocess och det jag vill ta reda på är vilka erfarenheter hen tar med sig om denne så småningom börjar arbeta på Testbirds.”

15:30 “En espresso på eftermiddagen är sällan fel. På väg tillbaka till mitt kontor stannar jag till och pratar med några kollegor. På det här sättet kan eventuella oklarheter diskuteras och lösas, snabbt och lätt.”

16:00 “All Testbirds Meeting – tack vare vår 360°-kamera kan våra kollegor i Stockholm, London och Amsterdam hänga med.”

18:00 “En till telefonintervju. Testbirds är inne i en expansionsfas och i behov av nya medarbetare, så flera intervjuer per dag är inte ovanligt.”

19:00 “Slutligen dags att beta av inkorgen. Även de mest specifika förfrågningar vi får från våra kunder går allt som oftast att lösa med vår testingplattform . Den är verkligen toppen.”

Markus Steinhauser

08:30 “Testbirds frukost. Varje onsdagmorgon är alla medarbetare välkomna till vår gemensamma frukost. Pretzels, kaffe och apelsinjuice. En finfin start på dagen.”

10:00 “Vårt säljteam har nya uppdrag som jag fördelar mellan våra projektledare. Ett uppdrag som i början verkar enkelt kan plötsligt bli väldigt tidskrävande, så det är någonting vi försöker ha i åtanke tidigt i planeringen.”

11:30 “Dags för kaffe. Har knappt hunnit dricka upp kaffet innan jag blir utmanad i en fussballmatch. Inte en chans i världen att jag tackar nej.”

12:00 “I dag kombineras lunchen med ett feedback-samtal. Jag och en medarbetare äter lunch på en restaurang medan vi pratar om hennes tid hittills på Testbirds.”.

13:30 “Anställningsintervju. Den här gången är det en sökande till den lediga marknadsrollen. En Marketing Manager sitter med mig och berättar om hur en vanlig dag kan se ut i marknadsföringsteamet. Efteråt diskuterar vi kring våra intryck av den sökande. Våra intryck visar sig stämma överens med varandra.”

16:00 “All Testbirds Meeting i vår lounge. I dag presenterar jag resultatet från vår anonyma medarbetarundersökning, som vi genomför två gånger per år. Från dessa drar vi alltid värdefulla lärdomar.”

18:00 “Vårt Crowd Management-team har tagit fram ett koncept på hur vi kan motivera vår crowd och ber mig om återkoppling som jag gärna delar med mig av.”

International Director

09:00: “Vi börjar alltid vår dag i Amsterdam med en ”Daily Stand-up”. Där kan vi hålla vårt team uppdaterat och diskutera dagens kommande uppgifter.”

09:30: “Första kaffepausen – Philipp har anlänt. Det är alltid trevligt när kollegor från andra länder besöker oss.”

10:00: “Philipp och jag har vår veckovisa Jour Fixe, där vi utbyter idéer. Jag berättar för honom om samtal med kunder och vilka möjliga deals som är på gång. Vi diskuterar också hur Amsterdam-teamet utvecklas och hur den strategiska riktningen för de kommande veckorna och månaderna kommer att se ut.”

13:00: “Typiskt holländsk: Naturligtvis går vi med Philipp för att köpa våra favoritsmörgåsar på cafét i närheten.”

14:30: “Jag och en projektledare går till en kund. Vi har just avslutat ett projekt för henne och kommer nu presentera resultaten. Klienten släpper regelbundet nya funktioner i sin app, det är därför som vi vill visa henne ytterligare möjligheter att arbeta med Testbirds.”

16:00: “Tillbaka på kontoret börjar All Testbirds Meeting: Vinkar till München via Skype.”

17:00: “I Amsterdam vill vi också utöka vårt team. Av den anledningen organiserar vi regelbundet rekryteringsevents. Det innebär att vi bjuder in kandidater till en nätverks-AW där vi berättar mer om våra produkter och Testbirds-familjen. Under en speed date kan alla kandidater lära känna teamet. Självklart är vårt PlayStation välanvänt under kvällen.”

Crowd

9:30 “Först: Kaffe. En cappuccino? Eller latte macchiato? Eller kanske en espresso?”

10:00 “Läser igenom mejl från våra testare. I Crowd-teamet tar vi hand om alla frågor och önskemål från vår Crowd. Ett bortglömt lösenord, problem med Nest-plattformen, beröm och kritik – det är alltid en stor variation på alla de ärenden som ramlar in. Medan jag går igenom dessa så höjer jag mitt ståbord. Jag föredrar att inte sitta ned så här tidigt på förmiddagen.”

11:30 “Brainstorming med mitt team. Ibland har vi väldigt specifika projekt som kräver att vi hittar ytterligare testare. Vår utmaning just nu: Hur hittar vi testare över 60 år? Hur kan vi rekrytera fler testare som är veganer? I slutändan hittar vi alltid ett fiffigt sätt att nå dessa målgrupper!”

12:30 “Lunch. Jag och två Project Managers promenerar till vår favoritpizzeria som ligger en bit ned på gatan.”

14:00 “Möte med en av våra Sales Birds. Det är en kund som efterfrågar ovanligt många testare i en specifik målgrupp. Jag undersöker huruvida vi kan täcka in behovet med vår nuvarande crowd, eller om vi behöver hitta nya testare.”

15:00 “Miljöombyte. Jag tar min laptop och sätter mig i soffhörnan. Vet inte riktigt varför, men det är just här som jag brukar få mina bästa idéer!”.

16:00 “All Testbirds Meeting. Det är här vi bland annat presenterar nya siffror från vår Crowd till resten av bolaget.”

18:30 “Några av oss träffas i lobbyn och tillsammans åker vi till klätterhallen!”

Sales

09:00 “Så snart jag är på plats på kontoret så dyker jag på telefonen. Jag behöver ringa en kund och boka tid för ett möte. Nästa vecka är jag på kundresa, vilket innebär att jag besöker några olika kunder i regionen och pratar om deras kommande tester. Ofta passar jag också på att presentera några av våra nya tjänster.”

09:30 “Hinner med några cold calls. Trots väl förberedd information om vem jag vill prata med, så är det inte alltid helt enkelt att få rätt person på linjen. Varje kund är olik den andre och det gäller att presentera rätt delar. Det är viktigt att värdesätta den andra personens tid, så att vara tydlig och saklig brukar vara en bra början.”

11:00 “Webcast-möte. För en kund beskriver jag Testbirds olika tjänster med förhoppningen att hon ska förstå värdet med att arbeta tillsammans med oss.”

12:30 “Mot köket! En kollega har redan hunnit slänga ihop lunch som räcker till mig. Vi brukar turas om och om snart är det min tur att laga lunch till oss.”

14:00 “Efter lunchen läser jag på om en förhoppningsvis blivande kund. För att samla mer information blir det ytterligare ett par telefonsamtal.”

15:30 “Möte med två andra säljare hos oss. I morgon reser vi tillsammans till en mässa i Berlin, så nu har vi en sista avstämning för att dubbelkolla att allt är ordnat. Vårt mål med mässan är att knyta nya kontakter!”

16:00 “All Testbirds Meeting. När presentationen når siffrorna som visar bolagets omfattning lyssnar jag extra noga eftersom det är en direkt effekt av hur lyckat vårt säljarbete har varit.”

17:30 ”Flyg till Berlin. Mässan startar tidigt och det kommer bli en lång dag.”

Project Management

10:00 “I dag har jag ett läkarbesök och därför underlättar det om jag arbetar hemifrån.”

10:30 “Avstämning med en ny kund. Vi pratar om alla aspekter av deras test. Min rådgivning är värdefull för att testresultatet ska bli så bra som möjligt och matcha kundens förväntningar. I början är alltid den viktigaste frågan: Vad är det kunden vill ta reda på?”

11:30 “Jag sätter upp testet enligt vår överenskommelse med kunden. Extra intressant är ordvalen i testfrågorna eftersom ett litet adjektiv kan påverka hela testresultatet.“

13:00 “Ett annat test påbörjades i går och nu passar jag på att titta igenom de första testresultaten. Det är intressant att se hur pass annorlunda olika testare upplever produkten. Några av dem har haft problem att installera appen, därför behöver jag ge dem snabb support så de snabbt kan komma igång igen.”

14:30 “Efter ett test är avslutat så skapar vi alltid en slutrapport. Det var ett annat test som avslutades i går, därför kan jag i dag summera resultaten i en slutrapport.”

16:00 “All Testbirds Meeting. Jag ansluter via Skype och eftersom jag inte är på kontoret i dag så då blir det frukt från den egna fruktskålen.”

18:30 “Färdigjobbat och klätterdags! Jag möter upp de andra från Testbirds i klätterhallen.”

Marketing & PR

08:00 “Testbirds är uppe med tuppen! I dag kollar jag mejlen redan innan frukost och hoppas att jag fått återkoppling från en mässa som vi planerar besöka senare i år.”

08:30 “Testbirds-frukost. Ska bli spännande att höra vad de andra teamen arbetar med just nu.”

09:30 “I dag skickar vi ut en ny pressrelease och jag publicerar den i olika kanaler. Förhoppningsvis resulterar det i en och annan artikel.”

11:00 “Telefonmöte med en journalist. Han vill veta mer om Testbirds och skriva om våra tre grundare. Jag svarar på hans frågor och bokar in en intervju med honom och Philipp.”

12:00 “I dag lunchar marknadsteamet på Schwanthaler Höhe. Här finns en hel del att välja på och en promenad i friska luften är aldrig fel.”

12:30 “Skriver ett nytt inlägg i Testbirds-bloggen. För att koncentrera mig bättre och låta kreativiteten flöda så kilar jag in till ett av våra tysta rum.”

13:30 “Anställningsintervju. Jag och Markus lär känna den sökande. Tillsammans beslutar vi hurvida hon blir en av Testbirds nya medarbetare.”

16:00 “All Testbirds Meeting. Alltid skoj att träffa alla kollegor på samma gång, trots att våra kontor är spridda över Europa.”

Development

08:30 “Testbirds-frukost. Gött att starta dagen med sköna samtal och en pretzel.”

09:00 “I går utvecklade vi en ny feature i vårt Nest så nu planerar vi att implementera den och göra omfattande testning. Idén kom från Crowd-teamet med syftet att göra användandet enklare för våra testare.”

12:00 “I dag blev det en tidig lunch och tillsammans med några kollegor beställer vi asiastisk take away!”

13:00 “En FIFA-match är mycket möjligt den perfekta starten på eftermiddagen.”

13:30 “Möte med två Project Manager och en Crowd Manager. Vi pratar om vilka funktioner som saknas i vårt Nest och hur vi kan förbättra plattformen.”

14:00 “Daily stand-up: Alla i devteamet delar kortfattat med sig av vad de arbetar med just nu och om allt går enligt planen.”

15:00 “Introduktion av utvecklingsteamet för de nya medarbetarna på Testbirds. Detta är en del av introduktionsprogrammet på företaget, så att alla medarbetare kan få en bra överblick på allt som händer på Testbirds.”

16:00 ”All Testbirds Meeting. Här demonstrerar vi den nya funktionen vi utvecklade i vårt Nest.“

17:30 “Dags att gå hem!”

Human Resources

08:30: “Först kollar jag min email. Kanske har någon skrivit och har frågor om våra lediga tjänster.”

09:00: ”Från och med nu kommer vi att ha ett traineeprogram. Med detta program vill vi ge universitetsstudenter chansen att lära känna Testbirds på 18 månader. Därför arbetar jag för närvarande med att utarbeta ett koncept och skapa jobbannonser.”

10:00: “HR Jour Fixe: Vi diskuterar funderingar för den här veckan och diskuterar nya sätt att rekrytera Birds till vårt Nest. Vilka jobbportaler vill vi använda för att presentera våra lediga tjänster till rätt målgrupp? Hur ska vi arbeta med employer branding? På vilka jobb- och universitetsmässor vill vi representera Testbirds?”

12:15: “Onboarding lunch – Idag har en ny kollega startat. För att välkomna henne ordentligt, går vi till en trevlig restaurang runt hörnet tillsammans. Alla som känner för det och har tid är välkomna.”

13:30: “Nu är det dags för att hantera alla ansökande. Detta inkluderar att gå igenom ansökningar eller boka in intervjuer. Särskilt spännande är det att vi också rekryterar för London, Amsterdam och Stockholm.”

16:00: “All Testbirds Meeting: Låt oss se vad grundarna kommer att berätta om idag.”

17:00: “Nu är ett telefonsamtal med en intresserad kandidat till försäljningsavdelningen på agendan. Jag har hittat hans lovande profil på LinkedIn och kontaktade honom direkt. Jag frågade honom om han är intresserad av en ny professionell utmaning. Jag kommer att försöka övertyga honom med hjälp av våra tjänster och vår arbetskultur, som öppen kommunikation och samarbete över olika avdelningar.”

18:00: “Innan jag går hem spelar jag en match pingis med några kollegor.”

Kontakta våra rekryterare Christine och Stefanie

Du når dem genom email eller telefon:
jobs@testbirds.de
Tel.: +49 89 856 3335 – 16

1und1-testbirds-crowdtesting  ACE Bug test app  ANWB Usability Test  Appitized Bugability  Arvato - Chatbot Testing  Assmann - End-to-End Bugability  Audi - UX-Study  Baur- Bugtesting  Bayernatlas - Bugfixing  Bittl - Bugability  Braun - Bugability  CEBIT - Bug TestingCelonis - Bugability  DATEV - Usability  Deutsche Bahn - Crowdtest  Deutsche Messe - Website testing  Deutsche Post - Bug Testing  Telekom - Test Automation  Die Welt - Website Testing  DM -Bug Testing  DHL - Bugability  Dr. Oetker - Bugtest  Elitepartner - App Testing  Evening Standard - Website Testing  Webshop Testing  App Testing  Bugability  End-to-End Testing  Immowelt - Website Testing  Interhyp - Remote Interviews  Comparison Study  User Experience Test  Training Academy  Bug Testing Crowdtesting Exploratory Bugtest  Website Testing  Webshop Testing  Usability Study  Device Cloud - manual testing  Load Testing   Webshop Testing  Bugability  Website Testing  Bug Testing  Webshop Bug Testing  Bug testing  Crowdtesting  Bugability


chatbot partner  Crossbrowser testing  testbirds partnership  Partnership  Mobile Testing partnership  crowdtesting qa partner   game testing partner   crowdtesting partner

Prenumerera på Testbirds Whistler!

Få uppdateringar om webinars, innovativ testning och nya features i vårt Nest!

Du är nu registrerad som prenumerant!

@ Contact