Testbirds FAQ

Vi har samlat de vanligaste frågorna och svaren kring ansökningsprocessen på Testbirds. Om du har en fråga som inte besvaras nedan, kontakta gärna vårt HR-team.

1. Hur söker jag jobb på Testbirds?

Det enklaste sättet att ansöka är att fylla i vårt ansökningsformulär. Alternativt kan du skicka din ansökan till jobs@testbirds.de. Din kontaktperson är vår HR Manager Christine Zindath. Vi ser gärna att du skriver ditt mejl på engelska.

2. Är de listade lediga tjänsterna på Testbirds webbplats aktuella?

Japp! Så snart en tjänst är tillsatt så plockar vi bort den från webbplatsen.

3. Just nu hittar jag ingen tjänst som passar mig. Vad kan jag göra?

Du är välkommen att skicka en öppen ansökan och berätta hur du vill bidra till Testbirds. Under tiden som du väntar på att en matchande tjänst ska dyka upp, rekommenderar vi att du registrerar dig som testare hos oss!

4. Jag har problem med ansökningsformuläret. Vad gör jag?

Om du inte får ett bekräftelsemejl efter att du skickat in din ansökan via ansökningsforumläret, kolla mappen för skräppost i din inkorg. Du är också alltid välkommen att skicka din ansökan via mejl till jobs@testbirds.de.

5. Jag skickade in min ansökan via ansökningsformuläret. Nu vill jag lägga till ytterligare dokument. Hur gör jag?

Skicka dessa dokument till jobs@testbirds.de och berätta att du redan har skickat din ansökan via ansökningsformuläret.

6. Erbjuder Testbirds praktikplatser?

Japp! Vi välkomnar studenter och praktikanter från hela världen. En praktikperiod hos oss kan ofta vara ett umtärkt tillfälle att kombinera med uppsatsskrivning. Vi har redan hunnit ha studenter hos oss som har skrivit sina kanditat- och masteruppsatser i samarbete med Testbirds. Om du planerar skriva din uppsats och har en intressant infallsvinkel som du tror skulle passa Testbirds, berätta gärna kort om den i din ansökan!

I vissa fall erbjuder vi studenter lön under praktikperioden. Du hittar aktuella praktiktjänster med lön här. Grundkraven för att få göra din praktik på Testbirds är att du är registrerad heltidsstudent på ett universitet eller högskola. Tyvärr erbjuder vi inte praktikplatser till gymnasieelever. Ansökningsprocessen för praktikanter är densamma som för heltidstjänster (se fråga 8).

7. Vilka dokument ska jag skicka tillsammans med min ansökan?

För att ansökningsprocessen ska gå så smidigt som möjligt vill vi att du skickar följande dokument i PDF-format:

  • Personligt brev med motivering för tjänsten, löneanspråk och tidigaste startdatum. För praktikansökningar behöver vi veta längden på praktikperioden.
  • CV med språkkunskaper
  • Tidigare anställningar
  • Betyg (vid praktikansökningar)
  • Kontaktinformation (mobiltelefon, postadress, mejl och Skype)

Vi blir extra glada om du har arbetsprover från tidigare anställningar!

8. Hur går ansökningsprocessen till?

Vårt HR-team granskar din ansökan så fort vi har fått den. Om den matchar någon av våra lediga tjänster så hör vi av oss via mejl eller telefon och bjuder in dig till en Skype-intervju. Oftast handlar det om två eller tre Skype-intervjuer, eftersom vi vill att du ska få träffa olika team. Nästa steg är att vi bjuder in dig till vårt kontor i München där du får träffa oss. Sedan tar vi ett formellt beslut. Om din profil inte matchar någon av våra lediga tjänster hör vi av oss.

9. Om min ansökan inte gick hela vägen, kan jag söka en annan tjänst senare?

Du är alltid välkommen att ansöka på nytt!

10. Vilka typer av anställningar finns på Testbirds?

Heltidsanställningar och pratikplatser.

11. I vilka länder kan jag arbeta för Testbirds?

Vi har testare i 193 länder. Vi söker nya medarbetare till våra kontor i München, London, Amsterdam och Stockholm.

12. Hur ser introduktionsfasen ut på Testbirds?

Varje ny anställd på Testbirds blir tilldelad en buddy. Din buddy följer dig under första dagen, visar kontoret, presenterar de olika avdelningarna och ser till att du har all den information du behöver för de dagliga rutinerna på Testbirds. Under de kommande veckorna får du detaljerade genomgångar med samtliga team, där de berättar ingående om sina områden. Generellt så sker introduktionen på vårt huvudkontor i München. Även om din tjänst är placerad på något av våra internationella kontor, så ser vi till att du får spendera en till tre månader i München för att lära känna de olika teamen och få en föreståelse för hur vi arbetar. Det är enkelt att trivas i München – och vi anstränger oss för att du ska få en toppenstart hos Testbirds!

13. Vad är de generella kraven för att arbeta på Testbirds?

Vi är en dynamisk startup och vi tror på öppenhet i vår dagliga kommunikation. Därför ser vi gärna att du har en proaktiv personlighet och är en lagspelare på riktigt. Vi förutsätter att du har avklarade universitetsstudier i ryggsäcken och utmärkta engelskakunskaper!

14. Hur är det att arbeta för Testbirds?

Antagligen väldigt annorlunda mot att arbeta på stort bolag. På Testbirds är startup-andan ständigt påtaglig i vår arbetstakt, vår kommunikation och den platta hierarkin. Våra medarbetare är med och aktivt formar de sätt vi arbetar på – oavsett om medarbetaren är fast anställd eller praktikant. För att se hur en vanlig dag på Testbirds kan se ut, ta en titt här.

Vi vill påstå att vi har superkul tillsammans. Dagliga fussballturneringar och FIFA-matcher är exempel på en sådan bidragande faktor. Birds Flyout kallar vi det tillfälle då vi en gång varje kvartal flyger in alla anställda till München, för att exempelvis segla på Chimseesjön eller kalasa på Münchens Oktoberfest (vårt huvudkontor ligger bokstavligen ett stenkast från Oktoberfest-området).

15. Vad erbjuder Testbirds?

En hel del! Förutom stort eget ansvar, en platt hierarki och roliga teamaktiviteter ger vi dig möjligheten att arbeta med stora varumärken som exempelvis Audi, Allianz och Braun. Vi vill också hjälpa att dig att utvecklas. I takt med att bolaget växer ökar även ditt ansvar. Därför erbjuder vi interna utbildningsprogram (och de är faktiskt riktigt bra!). För att hålla ditt blodsocker på en bra nivå under hela arbetsdagen har vi såklart gratis kaffe, läsk och färsk frukt. För mer information om Testbirds förmåner, ta en titt här.

Det här är Christine, världens bästa HR Manager!

Så här kontraktar du henne:
jobs@testbirds.de
Tel.: +49 89 856 3335 – 16

Våra kunder

Prenumerera på Testbirds Whistler!

Få uppdateringar om webinars, innovativ testning och nya features i vårt Nest!

Du är nu registrerad som prenumerant!

Bli testare