Att testa spel

Hänger ditt spel med i konkurrensen?

Syftet med ett spel är att det ska vara underhållande. Men för att spelaren ska tycka om spelet, krävs det att slutmålet och vägen dit är tydligt. Ett riktigt bra spel är välregisserat och fångar spelarens uppmärksamhet.

Funktionalitet är lika viktigt i spelvärlden som i andra digitala produkter. Spelet måste kunna köras utan att fel uppstår, oavsett vilket operativsystem eller webbläsare som används. Kan spelaren själv installera programvaran? Fungerar kontrollerna som de ska när spelaren använder VR-glasögon?

Här är crowdtesting ett utmärkt tillvägagångssätt för kvalitetssäkring. Spelarna, som består av såväl rutinerade gamers som nybörjare, spelar på sina egna enheter och ger opartisk feedback till kunden.

Vilka typer av spel testar vi?

De senaste åren har så kallad casual gaming blivit allt mer populärt. Spelare som bara spelar då och då har emellertid ofta helt andra förväntningar än professionella spelare.

Appar

Personer som aldrig har spelat ett datorspel har nu istället blivit erfarna spelare i mobiltelefonen, där spelsessionerna är korta och intensiva. För mer erfarna spelare finns det storslagna strategispel som kräver betydligt mer tid. För att säkerställa att båda grupper av spelare är tillfredställda med sina spelupplevelser är det viktigt att spelen fungerar väl och har hög användbarhet.

Spel i webbläsare och sociala medier

Dessa typer av spel är utvecklade direkt för webbläsaren och är ofta tillgängliga i en rad olika sociala nätverk – i de flesta fall helt gratis.

Virtual Reality

Virtual Reality-tekniken är definitivt någonting som håller på att vända spelvärlden upp och ned. VR sätter dock stora krav på funktionalitet och en stor akilleshäl är att spelaren ibland upplever illamående vid längre användning av VR-enheter.

Smart TV-spel

I stort sett alla nya tv-apparater är uppkopplade mot Internet. Det möjliggör att användaren kan installera både appar och spel som sedan streamas direkt på tv-skärmen.

Hur kan Testbirds hjälpa dig?

Testbirds ger dig support i alla typer av omfattande speltestning

    • Fler än 300 000 testare med både stor och liten erfarenhet av spel
    • Utvärdera marknadsacceptansen på ett spel med hjälp av UX- och användbarhetstester
    • Testa funktionalitet under riktiga förhållanden
    • Erfarna projektledare och UX-experter hjälper dig under hela testprocessen
    • Hög kundnöjdhet (9,2 av 10)

Låt Testbirds hjälpa dig förbättra kvaliteten på dina digitala produkter!

                                             


    

Prenumerera på Testbirds Whistler!

Få uppdateringar om webinars, innovativ testning och nya features i vårt Nest!

Ja, jag godkänner att ta emot personliga erbjudanden och annan marknadsföring: Upptäck mer>


Du är nu registrerad som prenumerant!

Bli testare