Testning av mobilappar

En använd app är en framgångsrik app

I appvärlden är funktionalitet och användbarhet avgörande. I verkligheten missar dock många utvecklare att testa dessa två faktorer innan appen går live. Det kan leda till att appen inte uppfyller sitt syfte och därmed inte heller motsvarar målgruppens förväntningar. Studier visar att de flesta mobilappar endast används en gång innan de raderas.

Det är minst lika viktigt att appen fungerar med hög prestanda på alla typer av mobilenheter, oavsett operativsystem. Exempelvis kanske appen kraschar när den körs på en Samsung Galaxy S4 med Android 4.4. Men hur är det möjligt att säkerställa appens funktionalitet på tusentals olika kombinationer av operativsystem, webbläsare och programvara – dessutom under verklighetstrogna förhållanden? Vi testar och ser!

Vilka typer av appar testar vi?

Native-appar

En native-app måste först laddas ned från Google Play eller Apple App Store för att sedan installeras på mobilenheten. Programvaran, exempelvis en kalender, fungerar oftast utan internetuppkoppling och kan tilldelas åtkomst till enhetens hårdvara, exempelvis kameran.

 

Webbappar

Denna typ av applikation ser ut som en vanlig app, men används i webbläsaren. Den fungerar på alla typer av enheter, men kan inte komma åt mobilenhetens hårdvara på samma sätt som en native-app. Facebooks mobilsida är ett välkänt exempel på en webbapp som kan användas utan installation.

 

Hybridappar

En hybridapp kombinerar fördelarna från både native- och webbappar. Den fungerar oberoende av enhet och plattform. Därför är det bara en version som kan användas i browsern på smartphones och tablets med iOS, Android och Windows. Till skillnad från webbappen kan hybridvarianten komma åt enhetens hårdvara, exempelvis GPS-sensorn.

 

Hur kan Testbirds hjälpa dig?

Från tidig prototyp till lanserad app – vi testar i alla utvecklingsfaser:

 

  • Crowdtesting: Fler än 250 000 testare. Hitta en träffsäker målgrupp.
  • Fler än 450 000 enheter – alla varianter av webbläsare och enheter
  • Distribution av beta-appar via molnet
  • Funktionalitets- och användbarhetstest
  • Skräddarsydda testupplägg med konkurrentanalys
  • Hög kundnöjdhet (9,2 av 10)

Låt Testbirds hjälpa dig förbättra kvaliteten på dina digitala produkter!

                                             


    

Prenumerera på Testbirds Whistler!

Få uppdateringar om webinars, innovativ testning och nya features i vårt Nest!

Ja, jag godkänner att ta emot personliga erbjudanden och annan marknadsföring: Upptäck mer>


Du är nu registrerad som prenumerant!

Bli testare